Lekker én gezond bij het ontbijt
Een goede manier om de dag met een fijne energyboost te beginnen, is door gedroogde groente of fruitstukjes te verwerken in je ontbijt. Lekker door de yoghurt of om gewoon een handje van te nemen! Met behulp van een droogoven droog je allerlei groente- en fruitsoorten eenvoudig zelf thuis en blijven vitamines gewoon behouden. Het vocht wordt uit het voedsel verwijderd en op die manier kun je het veel langer bewaren.
Maak je geen zorgen dat de vitamines de hitte niet overleven! De Excalibur droogovens kunnen al (in tegenstelling tot veel andere droogovens) vanaf 35 graden drogen, waardoor de vitamines in het voedsel gewoon behouden blijven. Bovendien zijn deze droogovens daarmee ook heel geschikt voor het drogen van kruiden. Dankzij de instelbare thermostaat en de speciale Hyperwave-technologie is met de Excalibur-ovens perfecte droging mogelijk. Daardoor zijn de ingrediënten in relatief korte tijd gedroogd en droogt ook de binnenkant van de ingrediënten extra goed. Lekker én gezond!
Claudia Kuyken, auteur van de boeken 'Handboek voedsel drogen' en 'Koken met gedroogd voedsel', legt uit!
''Drogen is een goede manier om voedsel te conserveren met behoud van vitamines. Drogen gebeurt namelijk op lage temperaturen, waardoor er slechts een miniem verlies is aan vitamines. Bovendien worden er geen conserveringsmiddelen toegevoegd. Voedsel drogen is puur natuur.''
''Een voedseldroger is een must. Zelf gebruik ik de Excalibur. Deze is heel stabiel, droogt snel en is gemakkelijk schoon te maken. Ook een mandoline om groenten en fruit in gelijke stukken te snijden, is fijn om te hebben.''
''Je kunt alle soorten groente, fruit, kruiden, vlees of vis drogen. Maar ook kaas, noten, pasta en zelfs sommige soorten bloemen kun je in een droogoven drogen. Het fijne is: gedroogd voedsel smaakt veel beter dan de verse variant. De smaak is veel intenser!''
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*
Deel dit inspiratieartikel: