Schil en snipper de uien en de knoflook. Maak de champignons schoon met een mesje. Als je de champignons moet wassen, doe dit dan heel kort. Maak ze goed droog met wat keukenpapier. Snijd de champignons in kwarten of dikke plakken.
Doe 2 eetlepels olijfolie in de AutoCook-pan. Stel het risotto-programma in en selecteer Medium. Stel de timer in op 15 minuten en druk op Start voor fase 1.
Doe de helft van de champignons in de pan en bak ze ongeveer 6 minuten met de deksel open. Breng op smaak met wat tijm, peper en zout. Haal ze met een spatel uit de pan en leg ze in een kom. Doe de rest van de olijfolie en de andere helft van de champignons in de AutoCook-pan. Bak de champignons 6 minuten lang met het deksel open, breng ze op smaak met tijm, peper en zout en haal ze uit de AutoCook.
Doe de risottorijst, ui en knoflook in de AutoCook-pan met de deksel open. Bak ze terwijl je regelmatig roert totdat het signaal klinkt. Blus ze daarna af met sherry of witte wijn. Roer de bouillon erdoorheen en sluit het deksel. Gebruik je de snelkookfunctie van de AutoCook Pro, doe dan het deksel dicht en vergrendel het met de draaiknop. Druk op Start voor fase 2.
Doe het deksel open zodra het signaal klinkt. Roer de gebakken champignons, Parmezaanse kaas en koude boter erdoorheen. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Sluit het deksel en druk op Start voor fase 3. Laat de risotto 5 minuten staan. Doe de deksel open zodra het signaal klinkt, roer de risotto door en dien het geheel op.
Welk kookgerei heb je nodig?
125727
45599
Meer inspiratie ontvangen?
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*