Aan de slag
- Week de gelatineblaadjes ca.10 minuten in een kom met koud water. Verwarm de rundragout in een pan. Knijp de gelatine uit, voeg het bij de warme ragout en roer erdoorheen. Voeg naar smaak mosterd toe aan de ragout.
- Zet het vuur uit en schep de ragout in een ondiepe ovenschaal of braadslede. Dek af met vershoudfolie. Zet de ragout minimaal 4 uur in de koelkast tot de ragout helemaal is afgekoeld en opgestijfd.
- Doe het paneermeel, de bloem en de eieren in drie aparte ondiepe borden. Verdeel de ragout in 20 stukjes en rol er balletjes van. Haal de ragoutballetjes door de bloem, het ei en daarna door het paneermeel.
- Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C. Frituur telkens ca. 8 bitterballen tegelijkertijd in ca. 5 min. goudbruin. Laat de bitterballen goed uitlekken en serveer met mosterd.
Tip: Probeer in plaats van de vulling met runderragout ook eens een vulling met garnalen, groenten of kaas!
Ook lekker voor Oud & Nieuw: maak je eigen appelbeignets. Hier vind je het recept!