Hoe leuk is het als je een dessert serveert in een zelfgemaakt én eetbaar kommetje? Deze choco bowl past perfect binnen de populaire bowltrend: hiermee maak je gegarandeerd indruk aan tafel.
Door: Rianne, redactie van fonQ
• Blaas de ballonnen op tot ze de gewenste grootte hebben voor je bakjes.
• Doe de chocolade in het kommetje van de au bain-marie pan en smelt de chocolade.
• Bekleed de bakplaat met het bakpapier en zet de ballonnen en de bakplaat vast klaar voor gebruik.
• Giet de gesmolten chocolade in de kom en laat al roerend een beetje afkoelen. Schep dan 4 kleine hoopjes chocola op de bakplaat.
• Dip nu de onderkant van een ballon in de gesmolten chocolade. Zet de ballon op een van de hoopjes chocola op de bakplaat en herhaal met de overige ballonnen.
• Zet de bakplaat circa 1 uur in de koelkast tot de chocola hard is geworden. Laat de ballonnen daarna voorzichtig leeglopen en verwijder de ballon uit het bakje.
• De chocoladebakjes zijn ideaal om te vullen met vers fruit, een bolletje roomijs en wat slagroom.
Eet smakelijk!
Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*
Deel dit inspiratieartikel:
Een mooie kom leent zich perfect om een maaltijd in te serveren. Van breakfast bowl tot poké bowl: vanaf nu eet je alles uit de kom!