Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Brusselse wafels 

 

Ingrediënten

Voor ca. 15 wafels

  • 500 gr bloem
  • 5 eieren
  • 5 dl melk
  • 25 g gist (vers)
  • 35 ml lauw water
  • 300 gr boter
  • 1 vanillestokje
  • 10 gr suiker
  • een snuifje zout

Aan de slag

  1. Klop de bloem met de eieren en de melk tot een soepel deeg.
  2. Los de gist op in het water.
  3. Giet het gistmengsel bij het deeg  en meng goed.
  4. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur en meng dit ook door het deeg.
  5. Snijd het vanillestokje in de lengste open en schraap het merg eruit. Roer dit samen met de suiker en het zout door het deeg.
  6. Laat het deeg 30 minuten rijzen.
  7. Verdeel het deeg in ca. 15 porties en bak de wafels krokant in een heet wafelijzer.

Welk kookgerei heb je nodig?

 

145678
208441
Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel: