Voor 21:00 besteld, morgen in huis
Gratis retourneren binnen 30 dagen
Beste online winkel in Wonen 2024

Boeuf bourguignon

 

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • ​7 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 kg magere runderlappen
  • 1 winterpeen
  • 400 g champignons
  • 150 g spekblokjes
  • 4 el bloem
  • peper en zout
  • 300 ml runderfond
  • 500 ml rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 takjes tijm

 

Aan de slag
 

  1. Snipper de sjalotjes en pers de knoflookteentjes fijn.
  2. Snijd de runderlappen in blokjes van ca. 4x4 cm.
  3. Snijd de winterpeen in plakjes en snijd de champignons in kwarten.
  4. Bak in een grote braadpan de spekjes lekker krokant.
  5. Neem de spekjes uit de pan en zet opzij.
  6. Bestrooi het rundvlees met de bloem en breng op smaak met een beetje peper en zout.
  7. Bak het vlees in het vet van de spekjes (voeg eventueel wat boter toe) in delen rondom bruin.
  8. Neem het vlees uit de pan.
  9. Fruit de knoflook en ui in ca. 5 minuten aan.
  10. Doe de wortel in de pan en bak nog 2 minuten mee.
  11. Voeg de runderfond en wijn toe en breng aan de kook.
  12. Voeg de laurier, tijm, spekjes en het vlees toe.
  13. Zet de pan op laag vuur met de deksel op de pan en laat minstens 3 uur sudderen.
  14. Voeg de champignons toe en laat nog ca. 30 minuten sudderen.

 

Welk kookgerei heb je nodig?

 

54836
83708
Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de fonQ nieuwsbrief. Ontvang inspiratie, persoonlijke acties en eenmalig tot 5% korting!*

Deel dit inspiratieartikel: